home Home Page

vrypan@hol.gr Γράψτε μου


hellenic stuff Ελληνικές Σελίδες



Εάν γράφετε σελίδες για το www, μην παραλείψετε να επισκευθείτε τις σελίδες για το πακέτο niceSgml2Html


Τυχαίος αριθμός



Οι σελίδες αυτές δημιουργήθηκαν με το niceSgml2Html-0.5 και θα τις δείτε καλύτερα με το Netscape Communicator 4.04.
Ελληνικά στο KDE

Ελληνικά στο KDE

Παναγιώτης Βρυώνης <vrypan@hol.gr>
Τελευταία Τροποποίηση 10 Δεκ 1997

Το KDE είναι ένα καταπληκτικό περιβάλλον εργασίας (desktop environment). Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίνετε στο http://www.kde.org.

Οι δημιουργοί του αποφάσισαν να διευκολύνουν την χρησιμοποίησή του από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αγγλικά και για αυτό παρέχουν κάποια templates μετάφτασης ( http://www.kde.org/i18n.html).

Θέλοντας να βοηθήσω και εγώ σε αυτή την διαδικασία, άρχισα να μεταφράζω κάποια από αυτά. Δεν είναι τόσο εύκολη διαδικασία, αλλά ούτε και δύσκολη. Αν ενδιαφέρεστε, ρίξτε μία ματιά σε αυτά που έχω κάνει και πείτε μου την γνώμη σας.

Τα ελληνικά μυνήματα θα εμφανιστούν αυτόματα αν πριν εκτελέσετε προγράμματα του KDE έχετε κάνει την μεταβλητή του συστήματος LANG=el. Για να το πετύχετε αυτό, αν χρησιμοποιείτε το bash ή το sh δώστε

export LANG=el
και αν χρησιμοποιείτε το csh ή το tcsh
setenv LANG el

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε, κατεβάστε το template που σας ενδιαφέρει από http://www.kde.org/i18n.html, ενήμερώστε με ώστε να μην μεταφράζουν 2 άνθρωποι το ίδιο πράγμα και όταν τελειώσετε στείλτε το μεταφρασμένο template είτε σε εμένα είτε στον υπεύθυνο του KDE, Stephan Kulow. Παρακαλώ πριν προχωρήσετε στην μετάφραση να διαβάσετε τις ως τώρα μεταφράσεις ώστε να διατηρήσουμε μία ομοιόμορφη ορολογία που θα κάνει το ελληνικό περιβάλλον λειτουργικό.

Ελληνικά στο KDE